DADANT BLATT IN ZANDER

Ponudba čebeljih družin na Dadant Blatt in Zander panjskem sistemu.

Družina z petimi okvirji Dadant Blatt in oplojeno matico

 • 3 okvirji z zalego
 • 1 okvir z hrano
 • 1 okvir z satno osnovo
 • Matica Kranjska Sivka letnik 2022
 • Transportna škatla
 • Na voljo od 20 aprila do 10 Maja

Družina z petimi okvirji Zander in oplojeno matico

 • 3 okvirji z zalego
 • 1 okvir z hrano
 • 1 okvir z satno osnovo
 • Matica Kranjska Sivka letnik 2022
 • Transportna škatla
 • Na voljo od 20 aprila do 10 Maja

Garantirana kakovost čebeljih družin

Dadant Blatt in Zander

Dadant blatt

V našem čebelarstvu že vrsto let vzrejamo družine na različnih panjskih sistemih. Kot že omenjeno prodajamo družine z tremi okvirji z zalego enim okvirjem z hrano ter enim okvirjem z satno osnovo. Pri pakiranju družin skrbno pazimo, da izberemo okvirje z pokrito zalego. Na ta način preventivno poskrbimo, da se zalega med transportom ne prehladi ter, da se pri vas doma čebele hitro izležejo in poskrbijo za polne močne panje. Na ta način ne prekinemo razvojnega cikla čebelje družine.

Prednosti

Dadant Blatt in Zander sistem spadata med vrsto nakladnih panjev.

Dadant Blatt se ponaša predvsem z velikimi okvirji, kar pomeni večjo površino za zalego, večji volumen plodišča ter manjšo rojivost. Zaradi večjih okvirjev nam pri Dadant Blattu zadošča ena naklada plodišča z desetimi okvirji, kar pomeni manjšo porabo okvirjev ter hiter pregled nad samo čebeljo družino.

Zander okvirji so nekoliko manjši ter lažji, na ta način so bolj priročni in pregledni. Večina čebelarjev čebelari z dvema nakladama plodišča, kar pomeni, da nam številčnost okvirjev v tem primeru omogoča bolj natančno delo in lažje razporejanje okvirjev v plodišču. Prednost Zander panjev je tudi, da so okvirji v plodišču enako veliki okvirjem v medišču, kar nam omogoča prestavljanje okvirjev med plodiščem in mediščem ter bolj racionalno delo z okviri.

Velik volumen plodišča
Manjša poraba okvirjev v plodišču
Manjše rojilno razpoloženje
Močna čebelja družina
Večja pridelava medu
Enostavno delo s čebeljo družino
Možnost povečevanja plodišča z dodajanjem naklad

Transport

Čebelje družine so pakirane v škatle, ki so namenjene za varen in čebelam prijazen transport. Izdelane so iz močnega kartona ter stirodurja. Za zračenje je poskrbljeno z mrežico na spodnjem in zgornjem delu škatle. Pri pakiranju čebeljih družin smo zelo natančni. Z našimi dolgoletnimi izkušnjami pri prevozih čebel poskrbimo, da čebelje družine prispejo na cilj varno in zdrave.

Čebelja matica je duša čebelje družine

Kakovostna matica je ključnega pomena za moč in produktivnost čebelje družine. Naše družine za prodajo vključujejo gospodarno matico iz naše lastne vzreje. Z vzrejo matic Apis mellifera carnica se ukvarjamo že vrsto let. Smo odobreno vzrejališče čebeljih matic s strani priznane rejske organizacije Čebelarske zveze Slovenije ter Kmetijskega inštituta Slovenije.

Preberi več.

Brezplačna poštnina za nakupe nad 100€V trgovino
+