Ajdov med 450g v darilni embalaži

14.10 14.60 

Darilni set vsebuje ajdov med 450g v beli darilni embalaži. Embalaža doda medu poseben videz in ga pretvori v lepo darilo za različne posebne priložnosti. Embalaža je zelo trpežna, zato je primerna za prenašanje in med varuje pred sončno svetlobo ter pred poškodbami. Izdelana je iz naravi prijaznih materialov, zato jo je možno reciklirati.

Počisti

Opis

Darilna embalaža za med ima posebno zgodbo, saj je v njo vpeta tradicionalnost slovenskega čebelarstva. Bela barva simbolizira neokrnjeno naravo, čistost in med. Motivi na embalaži spominjajo na slovensko podeželje in slovensko umetnost ter poudarijo ročno izdelavo. Siva barva simbolizira našo avtohtono vrsto čebele – kranjsko sivko. Topla rjavo – oranžna barva poudari edinstvenost embalaže in medu, ki sta povezana v unikatno zgodbo.

Ajdov med je med specifične narave, ki ima značilno temno barvo. Vsebuje večje količine antioksidantov kot druge vrste medu. Ima rahlo pekoč ter grenak okus, ki spominja po zažganem in malo po karameli. Njegov vonj rahlo spominja na hlev in živali. Kristalizira kmalu po točenju. Kristalizacija je naraven pojav, ki ne vpliva na kakovost medu. Zadnja leta je v Prekmurju vedno več posejane ajde in tudi kvaliteta medu je prvovrstna.

Priporočamo ga kot sladilo v toplih napitkih, kot dodatek k pecivu, kosmičem, jogurtu.