Cvetni prah 200g v darilni embalaži

15.10 15.60 

Darilni set vsebuje cvetni prah 200g v beli darilni embalaži. Embalaža doda cvetnemu prahu poseben videz in ga pretvori v lepo darilo za različne posebne priložnosti. Embalaža je zelo trpežna, zato je primerna za prenašanje in cvetni prah varuje pred sončno svetlobo ter pred poškodbami. Izdelana je iz naravi prijaznih materialov, zato jo je možno reciklirati.

Počisti
Šifra: 8031 Kategoriji: ,

Opis

Bela darilna embalaža ima posebno zgodbo, saj je v njo vpeta tradicionalnost slovenskega čebelarstva. Bela barva simbolizira neokrnjeno naravo, čistost in med. Motivi na embalaži spominjajo na slovensko podeželje in slovensko umetnost ter poudarijo ročno izdelavo. Siva barva simbolizira našo avtohtono vrsto čebele – kranjsko sivko. Topla rjavo – oranžna barva poudari edinstvenost embalaže in medu, ki sta povezana v unikatno zgodbo.

Cvetni prah je rumene barve z različnimi odtenki, ki so odvisni od vrste cvetoče rastline. Je grobo zrnate strukture, sladkega, kislega ali grenkega okusa. Sestava cvetnega prahu je odvisna od cvetlic, na katerih ga čebele nabirajo. Vsebuje beljakovine in veliko različnih vitaminov ter mineralov. Priporočamo uživanje na žlico, v čaju, kot dodatek jogurtom, kosmičem, sadju. Uživamo ga dvakrat na dan, na tešče in zvečer, po večerji. Dnevni odmerek naj bo 30 do 40 g. Lahko ga zaužijete na suho, vendar ga v tem primeru dobro prežvečite in pomešajte s slino. Priporočljivo ga je pred zaužitjem namočiti v kozarec vode, jogurta ali v žličko medu, saj se na ta način zrnca cvetnega prahu v tekočini razpustijo in tako postanejo lažje prebavljiva, poleg tega pa se bioaktivne snovi, ki jih cvetni prah vsebuje, lažje vsrkajo v krvni obtok. Posušen cvetni prah ima rok trajanja 1 leto, svetujemo vam, da ga hranite v temnem in hladnem prostoru – predlagamo, da ga hranite v hladilniku.