Darilna škatlica VESEL BOŽIČ

10.00 

Darilna škatlica VESEL BOŽIČ vsebuje 6 čajnih svečk in 1 čajno svečko v stekleni posodici. Svečke so ročno narejene iz 100% čebeljega voska. Čajne svečke se lahko uporabijo kot polnilo za stekleno posodico, kjer lahko varno gorijo. Med gorenjem prijetno dišijo po medu in propolisu.

Vse naše sveče vsebujejo kvaliteten stenj iz naravnega materiala – 100% bombaža, ki ne vsebuje svinca in cinka.

Čas gorenja posamezne svečke: do 5 ur (odvisno od pogojev in okoliščin gorenja)

Opis

Priporočamo, da čajna svečka izgori v enem skupnem časovnem obdobju, na tak način bo dosegla svoj največji čas gorenja. Če je čajna svečka porabila že več kot polovico voska, pustite, naj popolnoma izgori, saj je v nasprotnem primeru več ne boste mogli prižgati. Vzrok za to je, da se vosek ne more dovolj segreti, da bi se lahko popolnoma utekočinil.

Temperatura površine, na kateri je nameščena čajna svečka, vpliva na način, kako svečka gori. Čajne svečke na hladnih površinah (beton, marmor) lahko med gorenjem razvijejo majhen obroč nestopljenega voska. Zato ni priporočljivo nameščati čajne svečke na primer na hladne okenske police ali hladno kovinsko pohištvo. Raje jo prižgite na sredini toplejše sobe (sobna temperatura večja od 17°C), saj bo na toplem svečka lahko porabila ves vosek, preden bo izgorela. Hladno okolje pomeni, da svečka ne more vzdrževati dovolj toplote, da bi lahko stopila celoten vosek do roba svečke.

POZOR: Stekleno posodico je potrebno pred ponovno uporabo dobro očistiti, v nasprotnem primeru nova čajna svečka ne bo dobro gorela. En majhen trik: stekleno posodico lahko položite za nekaj ur v zamrzovalnik in potem boste lahko na enostaven način s kakšnim starim nožekom odstranili jeziček stenja in ostanek voska. 🙂

Morda vam bo prav tako všeč…