Kostanjev med 250g v darilni embalaži

9.10 9.60 

Darilni set vsebuje kostanjev med 250g v beli darilni embalaži. Embalaža doda medu poseben videz in ga pretvori v lepo darilo za različne posebne priložnosti. Embalaža je zelo trpežna, zato je primerna za prenašanje in med varuje pred sončno svetlobo ter pred poškodbami. Izdelana je iz naravi prijaznih materialov, zato jo je možno reciklirati.

Počisti

Opis

Darilna embalaža za med ima posebno zgodbo, saj je v njo vpeta tradicionalnost slovenskega čebelarstva. Bela barva simbolizira neokrnjeno naravo, čistost in med. Motivi na embalaži spominjajo na slovensko podeželje in slovensko umetnost ter poudarijo ročno izdelavo. Siva barva simbolizira našo avtohtono vrsto čebele – kranjsko sivko. Topla rjavo – oranžna barva poudari edinstvenost embalaže in medu, ki sta povezana v unikatno zgodbo.

Kostanjev med je med preverjene kakovosti, ki je grenkega in močnega okusa. Je bolj tekoč med, z značilno temno rjavordečo barvo, ki redkeje kristalizira. Kostanjev med vsebuje veliko zrnc cvetnega prahu, kar mu daje grenki okus in posledično je njegova vitaminska vrednost večja kot pri drugih vrstah medu. Za to vrsto medu imamo pridobljen certifikat Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo, kar pomeni, da je bil pridelan na območju Slovenije in je preverjen pod strožjim nadzorom.

Kostanjev med je nepogrešljiv v kuhinji, predvsem v hladnejših dneh. Lahko ga uporabimo kot dodatek jedem, kot sladilo za čaj in odličen je za zajtrk. Zagotovo ga priporočamo pri peki peciva. V prazničnih dneh je najlepši občutek, ko nam iz kuhinje zadišijo okusni medenjaki, v katere dodamo kostanjev med.