Mali sladki darilni paket

15.90 

Mali sladki darilni paket vsebuje 1x cvetni prah 100g in 1x cvetlični med 250g v darilni nosilni škatlici. Oba produkta sta pridelana doma na našem čebelarstvu v Krajinskem parku Goričko.

Opis

Cvetlični med je med preverjene kakovosti, ki ga naše čebelice pridno nabirajo na različnih prekmurskih travnikih cvetočih rastlin. Za to vrsto medu imamo pridobljen certifikat Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo, kar pomeni, da je bil pridelan na območju Slovenije in je preverjen pod strožjim nadzorom. Cvetlični med je aromatičen med in je med povprečno populacijo najbolj priljubljen med. Radi ga imajo tako odrasli kot tudi otroci. Priporočljiv je pri prehladnih obolenjih. Deluje kot naravno zdravilo proti alergijam (predvsem seneni nahod). Krepi srčno mišico in žile, pomaga pa tudi v boju proti izčrpanosti organizma. Cvetlični med je nepogrešljiv za zdrav zajtrk, namazan na kruh. Lahko ga uporabimo kot sladilo za čaj ali kavne napitke. Lahko ga jemo kar z žlico, odličen je pri peki peciva, priporočamo ga tudi kot dodatek skuti, sadju, kosmičem ali jogurtu.

Cvetni prah je rumene barve z različnimi odtenki, ki so odvisni od vrste cvetoče rastline. Je grobo zrnate strukture, sladkega, kislega ali grenkega okusa. Sestava cvetnega prahu je odvisna od cvetlic, na katerih ga čebele nabirajo. Vsebuje beljakovine in veliko različnih vitaminov ter mineralov. Priporočamo uživanje na žlico, v čaju, kot dodatek jogurtom, kosmičem, sadju. Uživamo ga dvakrat na dan, na tešče in zvečer, po večerji. Dnevni odmerek naj bo 30 do 40 g. Lahko ga zaužijete na suho, vendar ga v tem primeru dobro prežvečite in pomešajte s slino. Priporočljivo ga je pred zaužitjem namočiti v kozarec vode, jogurta ali v žličko medu, saj se na ta način zrnca cvetnega prahu v tekočini razpustijo in tako postanejo lažje prebavljiva, poleg tega pa se bioaktivne snovi, ki jih cvetni prah vsebuje, lažje vsrkajo v krvni obtok. Posušen cvetni prah ima rok trajanja 1 leto, svetujemo vam, da ga hranite v temnem in hladnem prostoru – predlagamo, da ga hranite v hladilniku.