Kako je nastal Medeni zaklad

Naše družinsko čebelarstvo Kapun iz Krajinskega parka Goričko ima dolgoletno tradicijo. S čebelarstvom sem se začel ukvarjati že kot majhen otrok, ko sem obiskoval 3. razred osnovne šole. Kot igrivega desetletnega otroka me čebelarstvo ni preveč zanimalo. Že kot otrok sem bil močnejše konstrukcije, kar je moj oče hitro ugotovil in sem mu moral občasno pomagati pri fizičnih opravilih v čebelarstvu. Čeprav spadam v mlajšo generacijo čebelarjev v Sloveniji, imam za sabo lepo število izkušenj in sem skozi leta pridobil bogato znanje, ki mi ga je predal moj oče. 

Ker sem veliko pomagal mojemu očetu in tako bil posredno vpleten v delo s čebelami, me je čebelarstvo iz leta v leto vedno bolj zanimalo. V otroških letih sem večinoma pomagal pri točenju medu, kasneje v najstniških letih sem že pomagal pri zahtevnejših čebelarskih opravilih v panju, ob koncu srednje šole pa sem začel intenzivno še pomagati pri vzreji čebeljih matic. Skozi leta sem se udeležil veliko izobraževanj, opravil sem tečaj za čebelarja začetnika ter nacionalno poklicno kvalifikacijo (NPK) za čebelarja. Leta 2015 sem prevzel celotno čebelarstvo Kapun in se odločil, da se bom s čebelarstvom ukvarjal poklicno. Pri tem se mi je pridružila tudi moja punca Polonca in na takšen način peljeva družinsko tradicijo naprej ter razvijava najino podjetje.

Skupaj s partnerko Polonco sva ustvarila blagovno znamko in spletno trgovino Medeni zaklad. Poudariti moram, da bi brez pomoči moje partnerke na vseh področjih, bilo delo v podjetju zelo oteženo. 

Erik Kapun

Erik Kapun – ustanovitelj in lastnik blagovne znamke ter spletne trgovine Medeni zaklad

0 +
let obstoja
0 +
zadovoljnih strank
0 +
izdelkov v ponudbi
0 +
opravljenih naročil

Polonca Škodnik, dipl. san. inž. (UN) – ustanoviteljica in lastnica blagovne znamke ter spletne trgovine Medeni zaklad

»Ko sem pred leti spoznala svojega partnerja Erika, nisem vedela kaj dosti o čebelah in čebeljih pridelkih. Takrat sem v poletnih mesecih zgolj iz radovednosti pomagala Eriku pri enostavnih opravilih v čebelarstvu. Tako sem se potihoma navdušila nad vsem in nikoli si nisem mislila, da bo to danes del moje službe. 

Oba z Erikom naju je vedno navduševalo in zanimalo podjetništvo, zato sva tudi ustvarila najino lastno blagovno znamko in spletno trgovino Medeni zaklad, katero upravljam ter skrbim za zadovoljstvo naših strank. Urejam tudi naš blog, kjer najdete zelo zanimive in poučne vsebine o naših produktih in našem delu ter domače recepte. Udeležujem se tudi različnih izobraževanj in svoje znanje vedno nadgrajujem. Najino podjetje z Erikom širiva in vedno strmiva k izboljševanju ter napredku.

Že od nekdaj me je veselilo in navduševalo vse, kar je povezano z naravo. Osrečuje me misel, da lahko pomagam naravi ter ljudem. Imam odgovoren in prijazen odnos do narave, saj iz nje vse izvira. 

Zelo sem hvaležna za vse v življenju. Zaključujem z mislijo, da čebela ni sebična, vedno dela dobro za skupnost, kot bi morali tudi ljudje.«

Začetki čebelarstva segajo v leto 1978, ko je Erikov oče začel čebelariti z eno čebeljo družino.

“Zgodovina našega čebelarstva sega v leto 1978, ko sem kot srednješolec začel čebelariti z eno čebeljo družino. Družina je priletela v zapuščen panj na naši domačiji. S čebelarstvom se je ukvarjal že moj stric, ki pa ga je opustil v 70. letih.”

“Med študijem v Ljubljani sem spoznal ženo, ki sem jo navdušil za čebelarstvo in sva ga začela skupaj razvijatiLeta 2015 sva celotno čebelarstvu predala sinu Eriku, ki s svojo partnerko Polonco pelje stvari naprej.”      – pom. akad. dr. Stanko Kapun 

Galerija

our team of experts

Meet our passionate team of honey production professionals

No posts were found for provided query parameters.

what are honeybees

15 Beekeeping rules

sdds

The bees live as they naturally would and their benefits reach more people. Our goal is to raise San Diego’s bee population throughout the city and at the same time spread awareness among the community.

Our hope is that these backyard hives will facilitate a dialogue among neighbours, friends, family and the community at large about the huge importance of bees.

sdf
"Bright as a sunflower."
sdf
"Garden sweet garden."

The first step to becoming a successful beekeeper is to learn as much as you can about the bees themselves. Considering all the variables that may affect your honeybees, you may see something different every time you get into your hive. In order to make appropriate management decisions, beekeepers must be flexible in their ability to figure out why bees are behaving a certain way, and how certain actions may impact their well.

Brezplačna poštnina za nakupe nad 100€V trgovino
+