Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.medenizaklad.si (v nadaljevanju: trgovine) so sestavljeni v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Obligacijskim zakonikom (OZ) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2).

Prosimo vas, da splošne pogoje poslovanja pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

S spletno trgovino upravlja podjetje MEDENI ZAKLAD, d.o.o. (v nadaljevanju: ponudnik), Serdica 17b, 9262 Rogašovci, matična številka 9019880000, davčna številka SI62358022, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

 1. Postopek nakupa

Registracija uporabnika pri naročilu ni potrebna. Za izvedbo naročila je obvezen vnos osebnih podatkov (ime, priimek, naslov, elektronski naslov) in izbor dostave (osebni prevzem, dostava po pošti). Izbor dostave ni obvezen, če so naročeni produkti v digitalni obliki. V primeru nakupa podjetja je obvezen vnos naziva podjetja in davčne številke.

Plačilo je možno z neposredno bančno transakcijo na podlagi predračuna, po povzetju, z uporabo sistema za varno plačevanje PayPal, s kreditno ali plačilno kartico preko sistema Stripe, preko sistema VALU, z odkupnino – preko pošte Slovenija (Spletni ceni se prišteje strošek poštnine) .

Kupec izbere želen izdelek s klikom na gumb Dodaj v košarico. Za nakup zadošča že 1 izdelek. V kolikor želi kupec izvršiti nakup mora klikniti na gumb Zaključek nakupa. To dejanje kupca preseli na stran Zaključek nakupa kjer klikne na ogled košarice ter v polju Količina ponovno spremenili število kosov posameznega izdelka, ki bi ga rad naročil (informacije v Košarici se avtomatsko osvežijo). V kolikor želi kupec nadaljevati z nakupovanjem se lahko vrne v trgovino s klikom nazaj. Na strani Zaključek nakupa, se lahko uporabniki prijavijo v že obstoječ uporabniški račun ali pa nadaljujejo z izponitvijo obrazca saj prijava ni obvezna za opravljanje nakupa. V naslednjih korakih (Informacije o plačnikuInformacije o dostaviNačin dostaveNačin plačila) kupec vnese vse podatke o plačniku, naslovu dostave, načinu dostave in načinu plačila. Po vnosu vseh podatkov je v sklepnem koraku Zaključek nakupa kupcu omogočen še zadnji pregled naročila in vseh stroškov. Nakup lahko kupec zaključi s klikom na gumb Oddaj naročilo.

Postopek naročanja lahko prekinete v vsakem trenutku tako, da zaprete okno brskalnika, razen v primeru, da ste naročilo že potrdili neposredno po vnosu podatkov. V tem primeru se za morebitne dodatne informacije obrnite na nas na e-naslov info@medenizaklad.si.

Po opravljenem naročilu boste po elektronski pošti prejeli potrdilo o naročilu z napotki za plačilo predračuna, v kolikor ste izbrali to možnost, naročilo s podatki pa se shrani tudi v arhivu ponudnika. Do teh podatkov in drugih shranjenih evidenc lahko kadarkoli dostopate na podlagi pisnega zahtevka, poslanega na info@medenizaklad.si ali na naslov podjetja MEDENI ZAKLAD, d.o.o., Serdica 17b, 9262 Rogašovci.

Naročilo potrjeno: Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

Blago odpremljeno: Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi in odpošlje. Kupec ima pravico blago zavrniti skladno z zakonskimi določili in sklado s pogoji poslovanja strani Medeni zaklad (www.medenizaklad.si).

 1. Cene

Vse navedene cene so v evrih (EUR) in vsebujejo DDV. Podjetje MEDENI ZAKLAD d.o.o. je zavezanec za davek na dodano vrednost. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, razen v primeru akcij, ko je veljavnost ponudbe posebej označena.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Po oddaji naročila uporabnik prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto oziroma zavrnjeno.

 1. Način plačila, potrditev plačila in račun

Način plačila je možen z neposredno bančno transakcijo na podlagi predračuna, po povzetju, z uporabo sistema za varno plačevanje PayPal, s kreditno ali plačilno kartico prosi sistema Stripe, preko sistema VALU, z odkupnino – preko pošte Slovenija (Spletni ceni se prišteje strošek poštnine) . Rok za plačilo je 8 dni po prejemu predračuna. Rok za plačilo storitev oziroma izdelkov po naročilu je najkasneje 30 dni od dne naročila.

Originalni račun bo v fizični obliki, priložen k dostavljenem fizičnem izdelku oziroma ga prejemete preko elektronske pošte. V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za naročen izdelek ob prevzemu blaga.

Na računu so razčlenjeni vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov za izdajo računa pred oddajo naročila. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah najkasneje v 8 delovnih dneh obvestiti ponudnika. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne upošteva.

Vsako naročilo se shrani pri ponudniku.

 1. Dostava in stroški dostave

Strošek dostave za fizične izdelke je sledeč:

–           3,99€

Strošek dostave je vračunan v kupnino kot ločena postavka.

Rok dostave je 2 do 5 delovnih dni od naročila, ali plačila predračuna ali dlje, če je tako navedeno pri izdelku. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo.

Strošek dostave pošiljke v Sloveniji v primeru skupne vrednosti naročila nad 100 € se ne zaračuna. (Poštnino plača Medeni zaklad (www.medenizaklad.si))

V primeru pošiljanja izven Slovenije se poštnina zaračuna po ceniku Pošte Slovenije, ne glede na vrednost naročila.

Če naročenih izdelkov ne bomo mogli dostaviti v predvidenem času, vas bomo o tem obvestili, pri čimer bomo uporabili vaše kontaktne podatke, ki ste nam jih zaupali ob naročilu.

NAČIN DOSTAVE

Pošiljke dostavlja Pošta Slovenije, zato za način dostave veljajo splošni pogoji izbranega dostavljavca. V izrednih primerih bo dostavo izdelka opravilo drugo dostavno podjetje, v tem primeru bo naročnik o spremembi dostavljavca obveščen po telefonu ali preko elektronske pošte. Če smatrate, da dostavljavec potrebuje dodatne informacije za izročitev pošiljke, vas prosimo, da izkoristite polje “Opomba” pri podatkih dostave.

Naročila iz tujine obravnavamo posamično in si pridržujemo pravico zavrnitve naročila, brez obrazložitve. Naročilo lahko oddate na info@medenizaklad.si

VARNOST NAKUPA

Zaradi vaše varnosti Vas v spletni trgovini Medeni zaklad (www.medenizaklad.si) nikdar ne bomo spraševali po zaupnih bančnih podatkih. Za plačilo po avansnem računu ali za plačilo po povzetju potrebujemo zgolj vaš naslov. Plačilo preko kreditne kartice ali sistema Paypal poteka preko sistemov specializiranih podjetij, ki obenem tudi skrbijo za varnost transakcij in jamčijo varnost nakupa. Tako smo dosegli, da je nakup v spletni trgovini Medeni zaklad (www.medenizaklad.si) popolnoma varen.

 1. Pravica do odstopa od naročila (pogodbe)

Kupec (potrošnik v smislu določil Zakona o varstvu potrošnikov) lahko v skladu z zakonodajo v 14 dneh po prejemu blaga ponudniku pisno sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Odstop od naročila kupec pošlje na naslov MEDENI ZAKLAD, d.o.o., Serdica 17b, 9262 Rogašovci, s pripisom Spletna prodaja ali po elektronski pošti na naslov info@medenizaklad.si

V primeru odstopa od naročila mora kupec prejeto blago nemudoma ali najkasneje v 14 dneh po prejemu vrniti ali po pošti na zgoraj navedeni naslov prodajalca.

Obrazec za vračilo si lahko prenesete TUKAJ.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega, ali gre za pošiljko/paket/tovor). Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od tedaj, ko bo ponudnik prevzel vrnjeno blago. Prejeto plačilo se kupcu vrne z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo.

 1. Reklamacije

Reklamacije bodo upoštevane, v kolikor ponudnik ni spoštoval dogovora pri naročilu (ni dostavil naročenega izdelka ali pa je le tega dostavil poškodovanega, oziroma storitev ni bila opravljena ali pa je bila opravljena neskladno z dogovorom in popravilo ni možno). Ponudnik se zavezuje, da bo navedene napake odpravil v najkrajšem možnem času.

Podjetje MEDENI ZAKLAD, d.o.o, Serdica 17b, 9262 Rogašovci si pridržuje pravico zavrniti reklamacijo v naslednjih primerih:

 • če ni priloženega računa,
 • če je vrnjen izdelek poškodovan

Stvarna napaka

Reklamacijo iz naslova stvarne napake lahko potrošnik uveljavlja za vsak kupljeni izdelek, ki ima garancijo ali garancije nima. Tako lahko potrošnik zaradi napake na izdelku, za katerega je bila dana garancija, uveljavlja pravice iz stvarne napake, enako pa se odloči lahko tudi takrat, ko ne želi uveljavljati garancijo za izdelek, za katerega je bila dana garancija.
Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik napako reklamira pri prodajalcu in to v roku 2 mesecev od odkritja stvarne napake, oziroma v roku 2 let, ko je bilo blago prevzeto s strani kupca.
Potrošnik lahko zahteva po lastni izbiri : Odpravo napake, Vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako, Zamenjavo blaga ali Vračilo plačanega zneska
Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova mora potrošnik trgovcu v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, mora trgovec čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če pa o napaki obstaja spor, mora trgovec v roku 8 dni podati potrošniku pisen odgovor.
Napaka je stvarna:

1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;

2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;

3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

 1. Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

 1. Varovanje osebnih podatkov 

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vse zasebne podatke uporabnika v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.

Večino strani v spletni trgovini se lahko obišče, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa se nekatere informacije pridobivajo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov omogoča prepoznati posameznem IP-naslov, vrsto brskalnika, ki ga obiskovalec spletne strani uporablja in splošno aktivnost obiskovalca na spletu.

Za nakup v naši spletni trgovini je potrebno zbiranje nekaterih vaših osebnih podatkov. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne posredujemo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa in dostave izdelkov. Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov v skladu z ZVOP-1 in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov.

Z nakupom v spletni trgovini izrecno soglašate, da vaše osebne podatke, ki jih posredujete ob naročilu (ime, priimek, naslov, e-naslov, telefon) shranimo in jih uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila, vaš e-naslov in telefeonsko številko pa lahko uporabljamo za neposredno trženje naših enakih ali podobnih izdelkov ali storitev, kot ste jih kupili v spletni trgovini. Ob prvem obisku lahko zavrnete piškotke, s pomočjo katerih se nalagajo vaši podatki na brskalniku. Če se strinjate z uporabo, potrjujete, da ste prebrali Pogoje poslovanja tega spletnega mesta in dajete soglasje k zbiranju in uporabi osebnih podatkov.

 1. Odveza odgovornosti

Ponudnik ne odgovarja za uporabo spletne trgovine in za morebitno škodo, povzročeno z uporabo tam nahajajočih se spletnih vsebin. Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

 1. Pravno obvestilo

Spletna trgovina je last podjetja MEDENI ZAKLAD, d.o.o, ki spletno trgovino tudi upravlja. Vsebine, objavljene na spletni strani, so last ponudnika in se ne smejo uporabljati brez izrecnega dovoljenja ponudnika.

Včasih se zgodi, da ne moremo zagotavljati popolne točnosti in zanesljivosti vseh objavljenih podatkov. Vsa opozorila bomo sprejeli resno in takoj popravili objavljene informacije.

Ne prevzemamo odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih na tej spletni strani ali začasnega nedelovanja spletne strani in s tem spletne trgovine.

Pridržujemo si pravico do dnevne spremembe vsebin, napak v cenah in napisanem besedilu. Z uporabo spletne trgovine kupec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

 1. Pritožbe in spori

Morebitni spori se rešujejo sporazumno. Če do sporazumnega dogovora ne pride, se spori rešujejo na pristojnem sodišču v Murski Soboti. Ponudnik skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15).

V skladu z zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15), Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES objavljamo elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS): http://ec.europa.eu/odr.

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov, obligacijske predpise in druge predpise, ki urejajo ponujanje blaga in storitev preko svetovnega spleta. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožbo je možno oddati preko elektronske pošte info@medenizaklad.si ali na poštni naslov MEDENI ZAKLAD, d.o.o, Serdica 17b, 9262 Rogašovci ali osebno na naslovu ponudnika.

Ponudnik bo v osmih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in uporabniku spletnega mesta sporočil, kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med ponudnikom in kupcem pristojno sodišče v Murski Soboti.

12. Mnenja, ocene in priporočila

12.1. Mnenja, ocene in priporočila kupcev so del spletne trgovine in so namenjena celotni skupnosti
kupcev ter obiskovalcem. Kupec lahko odda ponudniku mnenje preko različnih načinov – preko e-
maila info@medenizaklad.si, preko SMS sporočila telefonske številke ponudnika (070 605 771), preko
socialnih omrežij ponudnika (Facebook profil Medeni zaklad, Instagram profil Medeni zaklad), preko
Certified shop-a, preko vzpostavljenega sistema spletne trgovine oddaje ocene izdelkov. Z oddajo
mnenja, ocene ali priporočila se kupec izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja in spletni
trgovini dovoljuje objavo dela ali celotnega mnenja (besedila) na spletni trgovini in drugih javnih
komunikacijskih medijih. Ponudnik se pri tem zaveže, da ne bo uporabljal celotnih imen in priimkov
ter natančnega bivališča kupca, ampak bo pri tem upošteval zaščito osebnih podatkov in podatke
kupcev navajal z začetnicami imena in priimka (primer: N.R., Ljubljana), ali pa samo z imenom brez
priimka (primer: Mojca, Ljubljana). Ponudnik ima pravico, da mnenja kupcev uporablja časovno
neomejeno in za različne namene, ki se nanašajo na poslovni interes ponudnika, vključno z objavami
v oglasih ali drugih komunikacijah marketinga.

12.2. Ponudnik omogoča, da mnenje oz. oceno napiše katerikoli kupec v spletni trgovini, pred
dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda in potrdi. Ponudnik ne bo objavil mnenj, ki so na
kakršenkoli način žaljiva, neprimerna ali po presoji ponudnika ne nudijo koristi drugim kupcem in
obiskovalcem spletne trgovine.

12.3. Spletna trgovina ima pridobljeno oznako zaupanja Certified shop, ki je oznaka zaupanja
vrednega trgovca.
Na koncu oddaje naročila na spletni trgovini, se kupcu pojavi okence Certified shopa, kjer kupec
lahko (ni obvezno) izpolni ponakupno anketo, v kateri izrazi mnenje o nakupni izkušnji v spletni
trgovini. Takšno mnenje kupca, ki je dejansko oddal naročilo in potem izpolnil ponakupno anketo, je
tako imenovano »preverjeno mnenje« (označeno z oranžno kljukico). Do te ankete ne more priti
nihče drug kot nekdo, ki je v tistem trenutku opravil nakup. Na ta način ponudnik zagotavlja realno in
transparentno oceno. V anketi ima kupec tudi možnost izbire označiti, da se njegovo mnenje javno
objavi z imenom in krajem bivanja, ki ga sam določi. Druga možnost kupca je, da se njegovo mnenje
objavi anonimno (v teh primerih je pri mnenjih navedeno »anonimni kupec«) V ponakupni anketi
ima kupec tudi možnost soglašanja, da se mu čez približno 7 dni na vpisani e-naslov pošlje kratko
anketo o ponakupni izkušnji s trgovcem glede zadovoljstva z dostavo in oceno izdelka. Takšno
mnenje je prav tako preverjeno mnenje.
Mnenja so zbrana na Certified strani (modra oznaka Certified shop), kjer so poleg preverjenih mnenj,
tudi nepreverjena mnenja. Nepreverjena mnenja so mnenja, ki jih uporabniki oddajo na spletni
strani Certified Shop s klikom na “Oceni trgovino”. Tu ni nujno, da gre za dejanske kupce, lahko so
samo obiskovalci. Nepreverjena mnenja niti niso pogojena z nakupom v tistem trenutku in na takšen
način niso preverjena.

13. Upravljavec spletne trgovine

Upravljavec spletne trgovine na spletni strani www.medenizaklad.si je MEDENI ZAKLAD d.o.o.

Naziv: MEDENI ZAKLAD d.o.o.

Naslov: Serdica 17B, 9262 Rogašovci

Matična številka: 9019880000

Davčna številka: SI62358022

Zavezanec za DDV: DA

TRR pri Intesa Sanpaolo d.d: IBAN SI56 1010 0005 9697 190

Datum vpisa v sodni register v Murski Soboti: 13.12.2021

Rogašovci, 12. 05. 2022

Brezplačna poštnina za nakupe nad 100€V trgovino
+