Pogoji poslovanja

S spletno trgovino medenizaklad.si (v nadaljevanju »trgovina« ali »Medeni zaklad«) upravlja podjetje MEDENI ZAKLAD, čebelji produkti, turizem in svečarstvo d.o.o., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«). Ob registraciji v sistem medenizaklad.si obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Registracija na strani ni pogoj za nakup v spletni trgovini medenizaklad.si – na voljo je tudi hiter nakup brez prijave v sistem.

 

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje medenizaklad.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

Informacije o ponudniku

MEDENI ZAKLAD, čebelji produkti, turizem in svečarstvo d.o.o.

Serdica 17b

9262 Rogašovci

Davčna številka: 62358022

DDV se ne obračunava na podlagi 94. člena 1. odstavka ZDDV-1

 

Kontaktni podatki:

E-mail: info@medenizaklad.si

Spletna stran: www.medenizaklad.si

Tel.št. 070 605 771 

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu zagotovil naslednje informacije:

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, davčno številko), 

b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno z garancijami),

d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku), 

e) pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),

f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza, 

g) način plačila in dostave, 

h) časovno veljavnost ponudbe, 

i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka, 

j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Ponudba artiklov

 

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba trgovine Medeni zaklad (www.medenizaklad.si) ažurira in spreminja pogosto in hitro. Cene so predstavljene kot Spletne cene. Spletna cena je cena, ki velja v primeru nakupa izdelka preko strani Medeni zaklad (www.medenizaklad.si).

 

Cene

 

Spletna cena velja za vse obiskovalce spletne strani Medeni zaklad (www.medenizaklad.si). Registracija v sistem ni pogoj za nakup v spletni trgovini in ni pogoj za nakup po spletni ceni. Cene ne vsebujejo DDV, le ta se ne obračunava na podlagi 94. člena 1. odstavka ZDDV-1, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z vsemi načini plačila, ki jih spletna stran ponuja, pod splošnimi pogoji poslovanja.

 

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

 

Načini plačila

 

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila izdelkov, ki so na voljo na strani Medeni zaklad (www.medenizaklad.si).

 

– z gotovino ob prevzemu na sedežu podjetja (velja Spletna cena),

– z nakazilom na račun upravitelja Medeni zaklad po ponudbi/predračunu (Spletni ceni se prišteje strošek poštnine)

– s kreditnimi karticami (Stripe)

– z uporabo sistema za varno plačevanje PayPal

– z odkupnino – preko pošte Slovenija (Spletni ceni se prišteje strošek poštnine)

 

Postopek nakupa

 

Na spletni strani Medeni zaklad (www.medenizaklad.si) poteka postopek nakupa v naslednjih enostavnih korakih:

 

1.) Naročilo sprejeto: Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V kolikor želi kupec naročilo preklicati, lahko to stori eno uro od oddaje naročila tako, da nas o tem pisno obvesti preko elektronske pošte – info@medenizaklad.si

 

2.) Naročilo potrjeno: Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

 

3.) Blago odpremljeno: Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi in odpošlje. Kupec ima pravico blago zavrniti skladno z zakonskimi določili in sklado s pogoji poslovanja strani Medeni zaklad (www.medenizaklad.si).

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

 

Potrošnik ima pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov info@medenizaklad.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na TRR kupca. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

 

Garancija

 

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

 

 

Dostava

 

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. Izdelki, ki so na zalogi, bodo dostavljeni v roku od 1 do 3 delovnih dni, šteto od dneva dokončne potrditve vašega naročila. Izdelki bodo dostavljeni preko Pošte Slovenije in se zaračunavajo po naslednjem ceniku:

 

– Strošek dostave pošiljke v Sloveniji znaša 3,99 €

– Strošek dostave pošiljke v Sloveniji v primeru skupne vrednosti naročila nad 50 € se ne zaračuna. (Poštnino plača Medeni zaklad (www.medenizaklad.si))

– V primeru pošiljanja izven Slovenije se poštnina zaračuna po ceniku Pošte Slovenije, ne glede na vrednost naročila.

Če naročenih izdelkov ne bomo mogli dostaviti v predvidenem času, vas bomo o tem obvestili, pri čimer bomo uporabili vaše kontaktne podatke, ki ste nam jih zaupali ob naročilu.

 

Varnost nakupa

 

Zaradi vaše varnosti Vas v spletni trgovini Medeni zaklad (www.medenizaklad.si) nikdar ne bomo spraševali po zaupnih bančnih podatkih. Za plačilo po avansnem računu ali za plačilo po povzetju potrebujemo zgolj vaš naslov. Plačilo preko kreditne kartice ali sistema Paypal poteka preko sistemov specializiranih podjetij, ki obenem tudi skrbijo za varnost transakcij in jamčijo varnost nakupa. Tako smo dosegli, da je nakup v spletni trgovini Medeni zaklad (www.medenizaklad.si) popolnoma varen.

 

Varovanje osebnih podatkov

 

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Komunikacija

 

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 

– označena bodo kot oglasna sporočila oziroma kot novice Medeni zaklad (www.medenizaklad.si),

– pošiljatelj – Medeni zaklad (www.medenizaklad.si) –  bo jasno razviden,

– različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,

– jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil.

 

Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval in ga takoj odstranil iz seznama prejemnikov novic.

 

Odveza odgovornosti

 

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

 

Pritožbe in spori

 

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se (v primeru težav) kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda preko e-poštnega naslova info@medenizaklad.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Sicer je za reševanje sporov pristojno sodišče v Murski Soboti.