Zanimivosti o čebeljih pridelkih

Propolis skozi zgodovino vse do danes

Propolis skozi zgodovino vse do danes

PROPOLIS SKOZI ZGODOVINO VSE DO DANES Ljudje smo sestavljeni, kakor smo pač sestavljeni. Kako skrbimo zase in za svoje zdravje, je odgovornost vsakega posameznika. Včasih nas boli grlo, včasih nas bolijo ušesa, kdaj pa kdaj nadležno boli zob ali pa se nam pojavijo...

Čebelji vosek

Čebelji vosek

ČEBELJI VOSEK IN VSE, KAR MORATE VEDETI O NJEM Ste že slišali ali se celo sami spomnite, ko je v preteklosti kdaj zmanjkalo elektrike v domači babičini hiši? Kaj so takrat prižgale naše babice, da smo kaj videli? To so bile domače sveče, narejene iz domačega čebeljega...

Cvetlični med

Cvetlični med

CVETLIČNI MED IN Z NJIM POVEZANA KRISTALIZACIJA MEDUVeliko čebelarjev se odloči za čebelarjenje prav z namenom, da pridelajo domači med. Slovenija nam zaradi svoje geografske lege, podnebja in rastlinskih vrst omogoča, da pridelamo veliko različnih vrst medu. To so...

Domači med

Domači med

DOMAČI MED IN KAKO GA TOČIMODomači med je ena takšna lepa besedna zveza in ko jo slišimo, se spomnimo, kako naši dedki in babice z ljubeznijo pridelujejo pravi kakovosten med na domačem čebelarstvu. To je popolnoma naraven med, tako rekoč naravnost iz čebeljega panja,...

ZGODBA O ZDRAVILNIH LASTNOSTIH KOSTANJEVEGA MEDU

ZGODBA O ZDRAVILNIH LASTNOSTIH KOSTANJEVEGA MEDU

Kostanjev med in njegove zdravilne lastnostiV slovenskih in evropskih gozdovih je pravi oziroma domači kostanj med najpomembnejšimi medovitimi drevesnimi vrstami. V Sloveniji ga najdemo povsod razen na Koroškem. Zanimivo je, da lahko kostanj doseže zelo visoko starost...

Ali uživate to čudežno živilo?

Ali uživate to čudežno živilo?

CVETNI PRAH - ALI UŽIVATE TO ČUDEŽNO ŽIVILO?Cvetni prah imenujemo z drugo besedo tudi pelod. Pelod na Čebelarstvu Kapun je eden izmed osnovnih čebeljih pridelkov in izvira iz Krajinskega parka Goričko, ki je drugi največji naravni park v Sloveniji. Odročnost in...

Ajdov med – naravna skrivnost, ki lajša kašelj?

Ajdov med – naravna skrivnost, ki lajša kašelj?

AJDOV MED – NARAVNA SKRIVNOST, KI LAJŠA KAŠELJ?Ajdov med – že sama beseda nam pove, da je med povezan z ajdo. Ajda je živilo, ki je bila nekoč le običajna kmečka hrana, imenovali so jo »hrana revežev«, danes pa spada v skupino najbolj hranljivih in zdravih živil. V...

Kako pridobimo različne vrste medu

Kako pridobimo različne vrste medu

KAKO PRIDOBIMO RAZLIČNE VRSTE MEDU? Od vrste rastlin, na katerih se čebele pasejo, je odvisna vrsta medu.Čebelja paša pomeni vse tisto, kar čebele prinašajo v panj in potrebujejo za svojo hrano in razvoj. Med čebeljo pašo spadajo medičina (nektar), mana (medena rosa),...

KAKO PRAVILNO UTEKOČINIMO KRISTALIZIRAN MED

KAKO PRAVILNO UTEKOČINIMO KRISTALIZIRAN MED

KAKO PRAVILNO UTEKOČINIMO KRISTALIZIRAN MEDPravi med mora pri določenih pogojih kristalizirati, v nasprotnem primeru ni naraven produkt.Med ponovno utekočinimo s segrevanjem do 40°C. Kozarec s kristaliziranim medom postavimo v toplo vodno kopel in kristali se bodo...

Zakaj med kristalizira

Zakaj med kristalizira

Zakaj je med, ki kristalizira pravi naraven med in zakaj to ni pokvarjen ter ponarejen med?Med je naraven produkt čebel, ki mu ničesar ne odvzamemo, niti ne dodamo.Pravi med je brez dodanega sladkorja, je edino živilo, ki ga brez raznih dodatkov polnimo v kozarce....

Naslov

Erik Kapun

Vaneča 70A

9201 Puconci

Slovenija

Telefon

031 727 837

Email 

info@kapun.net