Čebelji pridelki

Naši čebelji pridelki so popolnoma naravni, ki jim ničesar ne odvzamemo niti ne dodamo.

Prvi zapisi o medu so nastali že 3000 let pred našim štetjem. Naše babice in dedki so zmeraj govorili, da je med odlično sladilo in ga povezovali z nečim prijetnim, lepim, naravnim. Čebele in med niso le žival in živilo, so del slovenske identitete, del naše preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Le kdo se ne spominja v ustih okusa sladkega medu, ki smo ga žvečili skupaj z deviškim voskom, kakor so nas naučili naše babice in dedki. Čebele med pridelajo iz nektarja ali mane. Iz nektarja pridelajo cvetlične medove, iz mane oz. medičine pa gozdne medove. Glavne sestavine medu so sladkorji fruktoza, glukoza in saharoza. Druge sestavine, ki jih še najdemo v medu, so beljakovine, minerali, vitamini encimi in esencialne maščobe.

V čebelarstvu Kapun se trudimo, da vam poleg sodobne strani stresnega življenja in nezdrave prehrane ponudimo del tistega, kar izvira iz narave in kar smo imeli nekoč.

Ste vedeli, da mora čebela za 1 kg medu obleteti več milijonov cvetov in 7 krat obleteti svet?

Naš prekmurski med v čebelarstvu Kapun je kontrolirane pridelave, opremljen s posebno oštevilčeno prelepko, ki našim kupcem zagotavlja, da je to zares slovenski proizvod najboljše kakovosti. Veseli nas, da cvetoče rastline v Prekmurju oprašujejo čebele pomurskih čebelarjev, da ne uvažamo opraševalcev, saj se s tem vzdržuje celotni prekmurski ekosistem.

Hitra dostava v 2 - 5 dneh

strošek dostave 3,99 EUR

Brezplačna dostava

za vse nakupe nad 40 EUR

NARAVI PRIJAZNO PAKIRANJE

izdelke pošiljamo v ekološkem pakiranju

»Spoštovani! Prejela sem vaš med. Izjemno pozitivno sem presenečena nad hitrostjo dostave, urejenostjo celotne zadeve in vašega osebnega pristopa. Ta dopis zraven računa je nekaj posebnega. Dandanes je takšnih ljudi znatno premalo, in resnično iskrena hvala za vaš način dela in vaš pristop. Prepričana sem, da boste uspešni še naprej. Mimogrede, med je odličen. Za precej časa ga imamo, a ko ga bo kdo iskal, ga usmerim k vam!«

M.D., Domžale

»Pozdravljeni gospod Kapun, dobili smo med, zelo kakovosten je, hvala ker imate tako dober med, od zdaj naprej kupujemo pri vas… Lep pozdrav«

E.K., Ljubljana

»Če kdo potrebuje zares dober MED,
Priporočam Čebelarstvo Kapun!«

T.R., Ljubljana

»O, preizkušena kvaliteta . . . darilo je bilo izjemno! Hvala in priporočam!«

M.K., Gorenja vas

»Pozdravljeni. Najlepša hvala za zelo dober in kvalitetni med – takega je težko dobiti – ter za bonus 250 mL! Veliko zdravja vam in vašim čebelicam.«

N.P., Šmarje -Sap

Zanimivosti o medu

ZGODBA O ZDRAVILNIH LASTNOSTIH KOSTANJEVEGA MEDU

ZGODBA O ZDRAVILNIH LASTNOSTIH KOSTANJEVEGA MEDU

ZGODBA O ZDRAVILNIH LASTNOSTIH KOSTANJEVEGA MEDU Kostanjev med… Grenak in močan okus, z značilno temno rjavordečo barvo. Zagotovo ste že pekli okusne medenjake, kjer zraven zelo paše okus kostanjevega medu.Visoka vitaminska vrednost kostanjevega meduAmpak ni samo...

Ali uživate to čudežno živilo?

Ali uživate to čudežno živilo?

ALI UŽIVATE TO ČUDEŽNO ŽIVILO?Naš cvetni prah na Čebelarstvu Kapun je eden izmed osnovnih čebeljih pridelkov in izvira iz Krajinskega parka Goričko, ki je drugi največji naravni park v Sloveniji. Odročnost in odmaknjenost parka je omogočila ohranjenost bogatega...

Ajdov med – naravna skrivnost, ki lajša kašelj?

Ajdov med – naravna skrivnost, ki lajša kašelj?

AJDOV MED – NARAVNA SKRIVNOST, KI LAJŠA KAŠELJ?Ajdov med – že sama beseda nam pove, da je med povezan z ajdo. Ajda je živilo, ki je bila nekoč le običajna kmečka hrana, imenovali so jo »hrana revežev«, danes pa spada v skupino najbolj hranljivih in zdravih živil. V...

Točenje medu

Točenje medu

TOČENJE MEDUKo je med zrel ga lahko točimo. Kako pa vemo, kdaj je med zrel in primeren za točenje?Za lažjo predstavo bomo opisali celoten postopek točenja medu po korakih:ODVZEMANJE SATOV Zrele sate iz medišča odvzemamo v lepem vremenu. Moramo poskrbeti za orodje, ki...

Kako pridobimo različne vrste medu

Kako pridobimo različne vrste medu

KAKO PRIDOBIMO RAZLIČNE VRSTE MEDU? Od vrste rastlin, na katerih se čebele pasejo, je odvisna vrsta medu.Čebelja paša pomeni vse tisto, kar čebele prinašajo v panj in potrebujejo za svojo hrano in razvoj. Med čebeljo pašo spadajo medičina (nektar), mana (medena rosa),...

KAKO PRAVILNO UTEKOČINIMO KRISTALIZIRAN MED

KAKO PRAVILNO UTEKOČINIMO KRISTALIZIRAN MED

KAKO PRAVILNO UTEKOČINIMO KRISTALIZIRAN MEDPravi med mora pri določenih pogojih kristalizirati, v nasprotnem primeru ni naraven produkt.Med ponovno utekočinimo s segrevanjem do 40°C. Kozarec s kristaliziranim medom postavimo v toplo vodno kopel in kristali se bodo...

Naslov

Erik Kapun

Vaneča 70A

9201 Puconci

Slovenija

Telefon

031 727 837

Email

info@kapun.net