Sveče iz 100% čebeljega voska – kako jih shranjujemo in vzdržujemo?

Ena izmed najboljših lastnosti pri čebeljem vosku je, da traja dobesedno večno. Poleg tega seveda, da zdravju ni škodljiv…

Z nekaj malimi koraki lahko poskrbite, da bodo vaše sveče iz 100% čebeljega voska zmeraj izgledale odlično. Vseeno pa menimo, da je zmeraj pravi čas, da jih prižgete in uživate ob njihovem sijaju ter vonju.

 

NAJ BODO BREZ PRAHU

Ne samo, da prašne sveče iz 100% čebelega voska niso videti tako dobro kot čiste, ampak lahko prah dejansko vpliva na gorenje sveče tako, da se stopi v voščeni bazen in zamaši stenj.

UPOŠTEVAJTE TEMPERATURO

Najboljša je sobna temperatura, a še ena odlična lastnost čebeljega voska je ta, da je stabilen na policah tudi pri ekstremnih temperaturah. Vseeno pa vam priporočamo, da sveče iz 100% čebeljega voska ne izpostavljate direktno soncu, saj lahko zbledijo.

SPREJMITE CVETENJE 100% ČEBELJEGA VOSKA

Vse sveče iz 100% čebeljega voska sčasoma “zacvetijo«. To se vidi v obliki belega filma, ki se pojavi na njih in je pokazatelj čistosti – cenijo ga poznavalci sveč iz 100% čebeljega voska. Popolnoma razvit “cvet” se bo na svetlobi lepo iskril in izgledal kot kristali ali snežinke. Za čist poliran videz preprosto svečo obrišite z mehko krpo. Lahko jo tudi na hitro posušite s toplim sušilcem.

Preveri ponudbo sveč

Večina se nas spominja topline in vonja sveč iz čebeljega voska, ko so jih naše babice uporabljale, ker je včasih doma zmanjkalo elektrike. Ker v čebelarstvu Kapun širimo ljubezen do narave, želimo ohraniti tradicijo naših babic in dedkov, cenimo čebelje pridelke ter tudi svoje zdravje, naša ponudba zajema tudi sveče iz čebeljega voska.

Prepričajte se sami!

 

Ob svetovnem dnevu čebel vam častimo brezplačno poštnino nad 10 EUR. Samo do torka.V trgovino
+