Kostanjev med 450 g

9.90 

Kostanjev med je med preverjene kakovosti, ki je grenkega in močnega okusa. Je bolj tekoč med, z značilno temno rjavordečo barvo, ki redkeje kristalizira. Kostanjev med vsebuje veliko zrnc cvetnega prahu, kar mu daje grenki okus in posledično je njegova vitaminska vrednost večja kot pri drugih vrstah medu. Za to vrsto medu imamo pridobljen certifikat Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo, kar pomeni, da je bil pridelan na območju Slovenije in je preverjen pod strožjim nadzorom.

Kostanjev med je med preverjene kakovosti, ki je grenkega in močnega okusa. Je naravni čebelji pridelek, pridelajo ga čebele. Mi mu nič ne dodamo in nič ne odvzamemo. Je bolj tekoč med, z značilno temno rjavordečo barvo, ki redkeje kristalizira. Vsebuje veliko zrnc cvetnega prahu, kar mu daje grenki okus in posledično je njegova vitaminska vrednost večja kot pri drugih vrstah medu. Zaradi tega je kostanj za čebele pomembna medovita rastlina, ki cveti od junija do začetka julija. Je občutljiva drevesna vrsta za medenje. Če v času medenja kostanja preveč dežuje, pomeni slab donos s paše, če pa je vreme ugodno, toplo in mirno, pa bomo natočili veliko kostanjevega medu. Je eden izmed značilnih medov za Prekmurje in spada med najbolj iskane vrste medu, pripisujejo mu veliko pozitivnih učinkov.

Kostanjev med je nepogrešljiv v kuhinji, predvsem v hladnejših dneh. Lahko ga uporabimo kot dodatek jedem, kot sladilo za čaj in odličen je za zdrav zajtrk. Zagotovo ga priporočamo pri peki peciva. V prazničnih dneh je najlepši občutek, ko nam iz kuhinje zadišijo okusni medenjaki, v katere dodamo kostanjev med.

Mnenja