Propolis

6.90 7.40 

Prehransko dopolnilo propolis tinktura z močnim okusom propolisa vsebuje vsaj 10% propolis v alkoholni raztopini.

Pakiranje – 2 možnosti: Steklenička s kapalko 20 ml ali steklenička s pipeto 20 ml

Sestava: Etanol, propolis vsaj 10%, voda

Propolis tinktura ne vsebuje konzervansov, barvil, umetnih arom, dodanih vitaminov in sladil.

Priporočena dnevna količina: 18 kapljic. Priporočamo, da nakapljajte 3-krat na dan po 6 kapljic propolisa na žlico medu ali kocko sladkorja za lažje uživanje. Kapljice propolisa lahko zaužijete tudi samostojno.

Shranjevanje: Priporočamo shranjevanje v temnem in suhem prostoru pri sobni temperaturi do 25 °C. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Opozorilo: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.

Osebam, ki so alergične na propolis, uporabo le tega ne priporočamo. V primeru nosečnosti ali dojenja priporočamo, da se pred uporabo propolisa posvetujete z zdravnikom.

Ker prehransko dopolnilo vsebuje samo sestavine naravnega izvora, lahko pride do manjših odstopanj v videzu in sestavi izdelka.

Počisti

Opis

Propolis je znan kot eden izmed osnovnih čebeljih pridelkov in z drugo besedo ga imenujemo tudi “zadelavina”. Beseda propolis izvira iz grščine in pomeni obrambo mesta. Njegova uporaba je zelo široka. Je smolasta in lepljiva snov, ki jo proizvajajo čebele z nabiranjem smole na popkih in brstičih iglastih dreves. Čebele smolo napojijo s svojimi izločki čeljustnih žlez. Po vonju je propolis zelo močan, po okusu pa je grenak. Njegova barva je svetlo rumena do rdečkasto rjava.

Glavni namen propolisa v čebelji družini je, da jih zaščiti. Z njim premažejo vse notranje stene čebeljega panja in zadelajo vse razpoke. Obvaruje jih tudi pred različnimi boleznimi.

Uradno znanih je približno 200 sestavin propolisa. Smola predstavlja največji delež sestave – nekje 50%. V propolisu se poleg smole nahajajo še eterična olja in cvetni prah. Propolis vsebuje beljakovine, 7 vitaminov (B skupina vitaminov). Izmed mineralov vsebuje železo, cink, mangan in baker, izmed mikroelementov pa kalcij, natrij in kalij. Zelo pomembne sestavine propolisa glede njegove biološke vrednosti so flavonoidi, fenoli in aromati.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.