Cvetni prah 100 g

8.90 

Cvetni prah je eno najbolj hranljivih živil, saj vsebuje idealno razmerje hranljivih snovi, ki jih človeško telo potrebuje za ohranjanje in izboljšanje zdravja ter za krepitev imunskega sistema. Za človeka je pomemben vir vitaminov, mineralov, beljakovin, aminokislin, hormonov, encimov, maščob in naravnih antibiotikov.

Naš cvetni prah je eden izmed osnovnih čebeljih pridelkov in izvira iz Krajinskega parka Goričko, ki je drugi največji naravni park v Sloveniji. Odročnost in odmaknjenost parka je omogočila ohranjenost bogatega naravnega okolja z veliko stopnjo rastlinske raznovrstnosti. Zato lahko naše čebele pridno izkoriščajo tukajšnje bogato cvetoče travnike za nabiranje cvetnega prahu.

Cvetni prah je lahko različnih barv, ki so odvisne od vrste cvetoče rastline. Je grobo zrnate strukture, sladkega, kislega ali grenkega okusa.

Bio embalaža: Cvetni prah je pakiran v posebne papirnate vrečke, ki so biorazgradljive.

Več o tem čudežnem živilu si lahko preberete v našem blog članku s klikom tukaj: Cvetni prah – Ali uživate to čudežno živilo? | Medeni zaklad

Priporočamo uživanje na žlico, v čaju, kot dodatek jogurtom, kosmičem, sadju. Uživamo ga dvakrat na dan, na tešče in zvečer, po večerji. Dnevni odmerek naj bo 30 do 40 g. Lahko ga zaužijete na suho, vendar ga v tem primeru dobro prežvečite in pomešajte s slino. Priporočljivo ga je pred zaužitjem namočiti v kozarec vode, jogurta ali v žličko medu, saj se na ta način zrnca cvetnega prahu v tekočini razpustijo in tako postanejo lažje prebavljiva, poleg tega pa se bioaktivne snovi, ki jih cvetni prah vsebuje, lažje vsrkajo v krvni obtok.

Posušen cvetni prah ima rok trajanja 1 leto, svetujemo vam, da ga hranite v temnem in hladnem prostoru - predlagamo, da ga hranite v hladilniku.

BLOG

Cvetni prah – posebna ponudba

Cvetni prah – posebna ponudba

CVETNI PRAH - POSEBNA PONUDBASporočamo vam, da vam ob nakupu nad 20€ v naši spletni trgovini www.medenizaklad.si podarimo kozarec cvetnega prahu 100g in s tem naredimo nekaj dobrega za boljši jutri. 🎁Čebelji pridelki so popolni naravni produkti, ki nam lahko v teh...

Ali uživate to čudežno živilo?

Ali uživate to čudežno živilo?

CVETNI PRAH - ALI UŽIVATE TO ČUDEŽNO ŽIVILO?Cvetni prah imenujemo z drugo besedo tudi pelod. Pelod na Čebelarstvu Kapun je eden izmed osnovnih čebeljih pridelkov in izvira iz Krajinskega parka Goričko, ki je drugi največji naravni park v Sloveniji. Odročnost in...