Manjša navadna sveča – 4 kosi

17.90 

Komplet vsebuje 4 votivne sveče, ročno izdelane iz 100% čebeljega voska. Primerne so za okrasitev vašega doma in tudi za okrasitev adventnega venčka. Med gorenjem prijetno dišijo po medu in propolisu. Ker so sveče zasnovane tako, da se popolnoma utekočinijo, jih je potrebno uporabljati (prižgati) v tesno prilegajoči se posodici (steklena ali podobna).

Vse naše sveče vsebujejo kvaliteten stenj iz naravnega materiala – 100% bombaža, ki ne vsebuje svinca in cinka.

Čas gorenja posamezne sveče v tesno prilegajoči se stekleni posodici: do 14 ur (odvisno od pogojev in okoliščin gorenja). V primeru, da sveče ne uporabljate v tesno prilegajoči se stekleni posodici, bo dosegla precej nižji čas gorenja in lahko se razlije.

Višina posamezne sveče: 6 cm

Širina posamezne sveče: 3,6 cm

Skupna teža sveč: 240 g

Opis

Ker so sveče zasnovane tako, da se popolnoma utekočinijo, jih je potrebno uporabljati (prižgati) v tesno prilegajoči se posodici (steklena ali podobna). Stenja pred prižigom sveče ni potrebno obrezovati. Stenj obrežite le, če plamen pretirano utripa ali se začne kaditi dim v okolju brez prepiha. Sveče je treba pred obrezovanjem ugasniti in nato ponovno prižgati. Pri hladnih temperaturah lahko hladne površine oddaljujejo toploto od sveče, zaradi česar lahko ostane nekaj voska za robovi. Priporočamo prižig sveč v toplejših prostorih, saj bo na tak način sveča vzdrževala dovolj toplote, da bo lahko stopila celoten vosek do roba sveče.

Po končanem izgorevanju postavite posodico v zamrzovalnik za lažje odstranjevanje jezičkov in manjših ostankov voska.