Med je naraven produkt čebel, ki mu ničesar ne odvzamemo, niti ne dodamo.
Pravi med je brez dodanega sladkorja, je edino živilo, ki ga brez raznih dodatkov polnimo v kozarce. Pravi med dokaj hitro kristalizira. Veliko ljudi je prepričanih, da je kristaliziran med (imenovan tudi strd) posledica dodajanja sladkorja v med, kar vsekakor ni res. Pravi med mora pri določenih pogojih kristalizirati, v nasprotnem primeru ni naraven produkt. Prav ponarejeni medi so tisti, ki ne morejo razviti kristalizacije po posameznih vrstah medu.
Različne vrste medu različno hitro kristalizirajo, saj se razlikujejo po vsebnosti naravnih sladkorjev. Najpočasneje oz. skoraj nikoli ne kristalizira akacijev med, najhitreje pa kristalizirajo cvetlični medovi in ajdov med.
Obvezni piškotki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani, med katere spada tudi anonimno beleženje obiska - skladno s 157. členom ZEK-om1. Če se z njimi ne strinjate prosimo, da zapustite spletno stran.
Obvezni piškotki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani, med katere spada tudi anonimno beleženje obiska - skladno s 157. členom ZEK-om1. Če se z njimi ne strinjate prosimo, da zapustite spletno stran.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.
Obvestilo o tem katere piškotke uporablja ta spletna stran si lahko ogledate na strani piškotki