KAKO PRAVILNO UTEKOČINIMO KRISTALIZIRAN MED
Pravi med mora pri določenih pogojih kristalizirati, v nasprotnem primeru ni naraven produkt.

Med ponovno utekočinimo s segrevanjem do 40°C. Kozarec s kristaliziranim medom postavimo v toplo vodno kopel in kristali se bodo utekočinili. Ta način tudi ne zmanjša kakovost medu in je priporočljiv predvsem za manjše količine medu pri porabnikih. Paziti moramo, da temperature ne presežemo, da med ne pregrejemo, saj v tem primeru uničimo vse kakovostne lastnosti medu in povzročimo poškodbe medu. Pri spremljanju temperature si najlažje pomagamo tako, da kuhinjski termometer postavimo v vodo. Večja kot je vsebnost glukoze v medu in večji kot so kristali, daljši je čas utekočinjanja medu. Po utekočinjanju je med potrebno čim prej ohladiti na temperaturo skladiščenja.
Naslov
Erik Kapun
Vaneča 70a
9201 Puconci
Slovenija
Telefon
031 727 837
Kontaktirajte nas
info@medenizaklad.si