MEDENE REZINE S ČOKOLADNO KREMO

Pecivo je skoraj obvezen del prazničnih jedilnikov in tudi mi se mu nismo mogli upreti te dni. Za velikonočne praznike smo se sladkali s slastnimi medenimi rezinami s čokoladno kremo. Ste jih vi že poskusili? 

SESTAVINE

Testo:

500 dag moke

Pol žlice soda bikarbona

12 dag sladkorja

12 dag margarine

3 žlice medu

Malo mleka 

Krema:

1 l mleka

6 žlic moke

5 dag kakav

30 dag sladkorja v prahu

25 dag margarine

Čokoladna glazura:

10 dag masla

10 dag čokolade

1 žlica olja

POSTOPEK

Oblati peciva:

Vse sestavine za testo zgnetemo in testo razdelimo na štiri dele (oblate). Vse štiri dele razvaljamo na približno enako velikost in nato pečemo vsakega posebej približno 10 – 15  minut na 180°C, da lepo porjavijo. 

Krema:

V mleko zakuhamo moko pomešano s kakavom. Posebej spenimo margarino s sladkorjem, kateri dodamo ohlajeno kremo in zmešamo vse skupaj.

Postopek zlaganja peciva:

Prvo plast peciva premažemo s kremo, ki jo nato prekrijemo z drugo plastjo peciva, ponovimo premaz kreme in v tem zaporedju zlagamo pecivo. Ohlajeno pecivo na koncu prelijemo še s čokoladno glazuro (sestavine za čokoladno glazuro stopimo nad segreto vodno kopeljo).

Pecivo pustimo nekaj časa še na sobni temperaturi, nato ga damo v hladilnik za dlje časa (skozi noč), da se plasti lepo povežejo s kremo. Naslednji dan vas bo razveselila odlična sladica.

Med, ki smo ga uporabili pri receptu:

Naslov

Erik Kapun

Vaneča 70a

9201 Puconci

Slovenija

Telefon

031 727 837

Kontaktirajte nas

info@medenizaklad.si