
Medene rezine s čokoladno kremo
Pecivo je skoraj obvezen del prazničnih jedilnikov in tudi mi se mu nismo mogli upreti te dni. Za velikonočne praznike smo se sladkali s slastnimi medenimi rezinami s čokoladno kremo. Ste jih vi že poskusili?
SESTAVINE
Testo:
500 dag moke
Pol žlice soda bikarbona
12 dag sladkorja
12 dag margarine
Malo mleka
Krema:
1 l mleka
6 žlic moke
5 dag kakav
30 dag sladkorja v prahu
25 dag margarine
Čokoladna glazura:
10 dag masla
10 dag čokolade
1 žlica olja
POSTOPEK
Oblati peciva:
Vse sestavine za testo zgnetemo in testo razdelimo na štiri dele (oblate). Vse štiri dele razvaljamo na približno enako velikost in nato pečemo vsakega posebej približno 10 – 15minut na 180°C, da lepo porjavijo.
Krema:
V mleko zakuhamo moko pomešano s kakavom. Posebej spenimo margarino s sladkorjem, kateri dodamo ohlajeno kremo in zmešamo vse skupaj.
Postopek zlaganja peciva:
Prvo plast peciva premažemo s kremo, ki jo nato prekrijemo z drugo plastjo peciva, ponovimo premaz kreme in v tem zaporedju zlagamo pecivo. Ohlajeno pecivo na koncu prelijemo še s čokoladno glazuro (sestavine za čokoladno glazuro stopimo nad segreto vodno kopeljo).
Pecivo pustimo nekaj časa še na sobni temperaturi, nato ga damo v hladilnik za dlje časa (skozi noč), da se plasti lepo povežejo s kremo. Naslednji dan vas bo razveselila odlična sladica.
Med, ki smo ga uporabili pri receptu: